SKF, hier op archiefbeeld, hield een helft lang stand tegen topploeg Groen-Geel. @tedxmedia

Coach Van Steenbergen ziet SKF verliezen ondanks ‘beste helft van het seizoen’

Korfbal

VEENENDAAL Wouter van Steenbergen is daags na de nederlaag van zijn korfbalploeg SKF tegen Groen-Geel eigenlijk best tevreden. ,,Groen-Geel is gewoon beter dan wij”, zegt de coach. ,,Ik vind dat we het als ploeg heel aardig hebben gedaan.”

door Danny van der Linden

Met in de wetenschap dat tegenstander Groen-Geel in de zaal in de Korfbal League speelt, nam SKF het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen deze topploeg. De Veenendalers begonnen verrassend sterk aan het duel. ,,In de eerste helft bleven we best lang bij qua score”, blikt Van Steenbergen terug. ,,Bij rust stond het 12-15 maar die voorsprong kon Groen-Geel pas in de laatste minuten van de eerste helft pakken. Daarbij vielen er doelpunten die eigenlijk niet hadden mogen vallen.”

JEUGDINTERNATIONALS Na rust pas bleek de tegenstand een maatje te groot te zijn voor SKF. ,,Dan zie je dat zij conditioneel iets sterker zijn, maar ook beschikken over een aantal jeugdinternationals en een oud-international”, vindt Van Steenbergen. Uiteindelijk werd het 18-25.

,,Het is geen schande om van zo’n ploeg te verliezen. Ik ben heel tevreden over het spel van mijn ploeg. Met name in de eerste helft hebben we goede dingen laten zien. Toen hebben we echt vechtkorfbal gespeeld. Daar koop je misschien niet veel voor, behalve een goed gevoel”, zegt Van Steenbergen die weet dat hij ook de komende weken pittige duels op het programma heeft staan.

PROCES ,,Klopt. Volgende week spelen we tegen koploper DSC en daarna moeten we tegen Dalto. Dat zijn topploegen”, weet de korfbaltrainer. ,,Maar wij moeten de punten niet pakken tegen dat soort ploegen. Wij moeten proberen wedstrijden te winnen van ploegen die gelijkwaardig zijn aan SKF. Vorige week lukte dat bijna tegen Swift. Voorlopig zijn wij gewoon bezig met ons eigen proces en daar heb ik een goed gevoel bij.”

Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 3 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO gisteren
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41