In de laatste periode kon VZC de wedstrijd beslissen.
In de laatste periode kon VZC de wedstrijd beslissen. @tedxmedia

VZC loopt in slotakkoord uit naar zege op Brandenburg

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC namen het zaterdagavond in Zwembad De Vallei op tegen BZC Brandenburg uit Bilthoven. VZC had een plan en dat pakte perfect uit, waardoor de Veenendalers met 15-10 wonnen.

door Danny van der Linden

Brandenburg was na één competitiewedstrijd de koploper in de eerste divisie A. VZC vonden we terug op plaats nummer acht.
,,Dat zegt natuurlijk niets na één wedstrijd”, zei VZC-coach Guido Schreuder. ,,Maar we kennen de kwaliteiten van Brandenburg. Ik heb al eens aangegeven dat wij denken dat er ongeveer zes ploegen zijn die in de top van deze divisie gaan spelen. Brandenburg is daar één van.” Het waren dan ook de bezoekers die brutaal de leiding pakten en binnen een minuut wisten te scoren.

VZC liet het er niet bij zitten en zette Brandenburg klem voor eigen doel. Dit resulteerde in een snelle gelijkmaker: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op de eerste periode eindigde in 3-3.

NIVEAUVERSCHIL  ,,Het niveauverschil is niet zo heel groot. Dan komt het er op aan hoe graag je wilt winnen”, legt Schreuder uit.Gedurende de hele wedstrijd bleven de Veenendalers een lichte voorsprong hebben, maar uitlopen lukte niet echt. Bij rust was de stand dan ook 6-5. Dat was mede te danken aan Hidde Verschuur die een fraaie combinatie vakkundig wist af te ronden en aan Tobias de Ruiter die razendsnel reageerde op een diepe bal en daarna kalm de keeper van Brandenburg wist te verschalken.

In de derde periode gebeurde er iets opmerkelijks. Een probleem in de techniek zorgde er  bij de stand van 10-8 voor ZVC voor dat het scorebord niet gebruikt kon worden. Hierdoor kwam de wedstrijd een kleine vijftien minuten stil te liggen. Dit kwam voor ZVC op een wel heel ongunstig moment. ,,We stonden voor en zaten in een goede flow”, vond Schreuder. ,,Je zag ook dat Brandenburg het moment aangreep om even rust te nemen. Dat was vervelend, want ik had het gevoel dat we ze op dat moment konden pakken.”

SPELHERVATTING Dat lukte uiteindeiijk na de spelhervatting alsnog.,,Je zag dat wij conditioneel vandaag iets sterker waren en aan het einde van het derde kwart de overhand hadden. In het vierde kwart konden we dat afmaken. Uiteindelijk kwam ZVC via treffers van Robert Schinkel, Jonie Brouwer, Lars de Laat en Tim Terlingen op een winnende 15-10 voorsprong.

,,We hadden gezegd: investeren in de eerste twee periodes en dan moet je er in de laatste periode overheen. Dat deden we heel goed. De killers kwamen echt naar boven bij ons en daar kan ik echt van genieten. Ik ben heel trots op de jongens”, legt Schreuder uit. ,,Ons plan is gelukt en daar ben ik zeer tevreden mee. Nu gaan we in de kleedkamer lekker een biertje drinken en daarna verder in het clubhuis”

ZWOLLE Volgende week neemt VZC het op tegen Zwolle. ,,Daar gaan we ons maandag op voorbereiden”, weet Schreuder. ,,We hebben in de voorbereiding een aantal keren tegen ze gespeeld en gewonnen. We kennen ze dus. Zwolle heeft een fysiek sterke ploeg. Daar moet je dus een andere taktiek op toepassen. We moeten meer in de zones gaan spelen en minder de duels opzoeken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 3 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV gisteren
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51