Ralph van de Pavert in actie.
Ralph van de Pavert in actie. Ben van de Pavert

Veenendaalse broers veroveren racewereld

Overig

VEENENDAAL Het kan zomaar zijn dat de nieuwe held in het autoracen uit Veenendaal komt. Misschien komen er wel twee jongens uit deze gemeente aan de internationale top. 

door Danny van der Linden

De toekomst moet het natuurlijk uitwijzen, maar dat de gebroeders Van de Pavert als talenten mogen worden beschouwd staat vast. Trotse vader Ben van de Pavert volgt de verrichtingen van zijn zoons Ralph (14) en Mika (12) op de voet. ,,Drie jaar geleden waren ze beiden Nederlands Kampioen in de 4-takt”, vertelt hij. ,,Ze zijn daarna overgestapt naar de 2-takt Rotax Max klasse.”

BAHREIN En met succes. In de strijd om het Nederlands kampioenschap gooien de broers hoge ogen. ,,Mika is twee keer tweede geworden in de micro Max en staat nu na vijf wedstrijden bovenaan in de minimax klasse met nog drie wedstrijden te gaan. Zoals het er nu naar uit ziet mag Mika in december afreizen naar Bahrein om uit te komen op het wereldkampioenschap.”

Broer Ralph moet zich daar nog voor plaatsen. ,,Hij staat op de zevende plaats in het Nederlands Kampioenschap. Over een maand hoopt ook hij een ticket voor het WK te winnen.” Maar zo ver is het nog niet. ,,In het weekend van 16 en 17 oktober hebben we een dubbel NK-weekend in Berghem. Dus daar hopen we belangrijke stappen te zetten voor het kampioenschap.”

INTERNATIONAAL De jongens steken veel tijd in hun sport en gaan daarbij regelmatig de grens over. ,,We trainen iedere zondag op Nederlandse en internationale buiten banen en komend weekend rijdt Ralph een Benelux-wedstrijd in het Belgische Genk.”

De broers Van de Pavert steken veel tijd in hun sport.
Mika van de Pavert gaat over de finish.
advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30