Afbeelding
VZC zwemmen

VZC start eredivisie zwemcompetitie met tweede plek in eigen Valleibad

Overig

VEENENDAAL Eindelijk was het dan zo ver. Na ruim anderhalf jaar zonder echte wedstrijden traden de zwemmers van VZC afgelopen zaterdag aan in hun eigen bad voor de eerste eredivisie competitieronde. Daarin zwommen de Veenendalers knap naar de tweede plaats.

Het zwemteam was bijna compleet en de meeste zwemmers hunkerden naar weer eens lekker te racen. Bij VZC ontbraken Silke Holkenborg en Femke Spiering die in Berlijn tussen diverse wereldtoppers aan een World Cupwedstrijd deelnamen. Ook de tweeling Sander en Vincent Crooijmans liet verstek gaan nadat zij vorig weekeinde in Barcelona deel hadden genomen aan de 10KM open water in het kader van de LEN Cup. Desondanks sloot het zwemteam van VZC deze eerste wedstrijd af met een knap resultaat. 

TWEEDE PLEK VZC kwam in het Valleibad uit tegen landskampioen van het seizoen 2018-2019 (in 2019-2020 werd de competitie door de Corona-pandemie afgebroken) De Dolfijn uit Amsterdam en Aqua Novio uit Nijmegen. VZC behaalde 4277 punten (elke gezwommen seconde van de 2 snelste zwemmers per club en per afstand telt voor 1 punt) en eindigde daarmee 100 punten achter De Dolfijn op de tweede plaats. Aquanovio moest weer 75 punten toegeven op VZC.

Voor het eerst konden in het Valleibad weer toeschouwers aanwezig zijn en met bijna 200 zwemmers was het een drukte van belang, legt VZC-coach Harry Delno uit. ,,De sfeer was als vanouds. Het lukte vele zwemmers om hun persoonlijke records te verbeteren.”

RESULTATEN Dubbele overwinningen waren er voor Marjolein Delno op de 50M schoolslag en 100M wisselslag, Bridget Vermeer op de 400M vrije slag en 100M schoolslag en Juliette Woltjes op de 100M vlinderslag en 200M wisselslag.

De estafettes 4x100M vrije slag met Vera van de Meer, Juliette Woltjes, Noa Ottens en Charlotte Woltjes en de 4x50M wisselslag met Josse Bergman, Bridget Vermeer, Kirsten Verhalle en Marjolein Delno werden tweede.

Individuele tweede plaatsen waren er voor Elin Ditiweg op de 100M vlinderslag en Bas Mostert op de 100M vlinderslag en 200M wisselslag.

Derde plaatsen werden behaald door Noa Ottens op de 50M vlinderslag, Fynn Montagne op de 100M schoolslag, Rijk Leenders op de 200M wisselslag, Kirsten Verhalle op de 100M wisselslag, Charlotte Woltjes op de 200M vrije slag en Lasse Schrieken op de 400M vrije slag.

LINKER RIJTJE Delno: ,,Een voorzichtige prognose, op basis van de opstellingen van de verenigingen die dit weekend hun wedstrijden nog zwemmen, is dat VZC zich zeer waarschijnlijk na deze eerste ronde in het ‘linker rijtje’ van de uit 18 verenigingen bestaande eredivisie, zal positioneren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02