Afbeelding
VZC

VZC-zwemsters Delno en Holkenborg mogen hopen op EK-deelname

Overig

VEENENDAAL Diverse zwemmers van VZC uit Veenendaal kwamen afgelopen weekend in actie bij de Albion Open in Rotterdam. Er werden meerdere persoonlijke records gezwommen en finaleplaatsen gehaald. Marjolein Delno werd tweede op de 100 meter wissel. Voor Delno en ook Silke Holkenborg behoort bovendien deelname aan het Europees Kampioenschap korte baan tot de mogelijkheden.

Voor veel zwemmers was de wedstrijd in Rotterdam weer een eerste wedstrijd ‘in het oude normaal’. ,,Voor velen was het de eerste echte wedstrijd (met publiek en zonder 1.5 meter) sinds zeer lange tijd”, legt VZC-coach Harry Delno uit.

LIMIETEN De Albion Open was een wedstrijd die op het laatste moment als kwalificatie wedstrijd voor het EK korte baan op de kalender kwam. Dat EK wordt in november in Kazan gehouden. ,,Marjolein Delno en Silke Holkenborg hebben, respectievelijk op de 100 meter wisselslag en 200 meter vrije slag, voldaan aan de kwalificatie-eis voor dat EK korte baan”, legt Delno uit. ,,Het is echter zo dat de KNZB slechts 20 zwemmers af gaat vaardigen. Dat zijn de 20 zwemmers met de hoogste Fina punten. Fina punten worden gebaseerd op het wereldrecord op die afstand. Dat record is 1000 punten waard. Naar gelang iemand langzamer zwemt neemt het aantal punten af. Marjolein en Silke staan nu allebei rond de 20e plaats. De verwachting is dat een aantal Olympische deelnemers niet naar het EK gaat, waardoor andere zwemmers weer een plaatsje opschuiven waardoor de deelnamekansen voor Marjolein en Silke toe kunnen nemen.”

EREDIVISIE Voor VZC gaat komende zaterdag in het eigen Valleibad ook de competitie in de eredivisie weer van start. In de eredivisie zwemmen de beste achttien verenigingen van Nederland. Directe tegenstanders in het Valleibad zijn zaterdag landskampioen De Dolfijn uit Amsterdam en Aqua Novio uit Nijmegen. 

VZC mist echter wel een aantal zwemmers. Delno: ,,Helaas is het zo dat VZC de toppers die in de HPC’s (High Performance Centre) in Eindhoven en Amsterdam zwemmen moet missen. Femke Spiering en Silke Holkenborg gaan aankomend weekeinde deelnemen aan de World Cup wedstrijd in Berlijn en Sander en Vincent Crooijmans hebben afgelopen weekeinde in Barcelona een LEN-cup wedstrijd 10 kilometer open water meegedaan en moeten rust nemen van bondscoach Thijs Hagelstein. Marjolein Delno doet wel mee.”

advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan'
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen'
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd'
advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan' 13 minuten geleden
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen' 16 minuten geleden
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 19 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45