Afbeelding
Henriet Vink

Clubkampioenschappen voor jeugd bij Valleirenners

Wielrennen

VEENENDAAL Bij de AXA Valleirenners streed de jeugd de afgelopen week om de titels bij de clubkampioenschappen. In zes leeftijdscategorieën en op vijf verschillende onderdelen gingen de jeugdige wielrenners met elkaar de strijd aan.

Nadat dinsdag de tijdrit, wegwedstrijd en het technisch parkoers al waren verreden, stond donderdag nog de koppelkoers en test van de wielerkennis op het programma. Bijzonder aan de koppelkoers was dat het nieuw was voor de renners, maar ook dat het een wedstrijd voor duo’s was. De deelnemers werden gekoppeld aan een partner uit een andere leeftijdscategorie. 

Iedereen reed een aantal rondes over de baan en steeds moest aan het einde van een ronde, een pittenzakje worden overgedragen aan de partner, die vervolgens zijn of haar eigen ronde moest rijden. De grootste uitdaging zat hem vooral in hoe het pittenzakje te vervoeren tijdens het fietsen: onder het shirt, in de hand of tussen de tanden…

Na alle strijd stonden uiteindelijk Remco (categorie 1), Timo (categorie 2), Suze (categorie 3), Oscar (categorie 5), Uriël (categorie 6) en Jochem (categorie 7) op de hoogste trede van het podium.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 36 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32