Afbeelding
Team Veenendaal

Tenniscaptain Haarhuis vol vertrouwen richting Davis Cup

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Captain Paul Haarhuis kijkt vol vertrouwen uit naar de kwalificatiewedstrijden voor de Daviscupfinale van de Nederlandse tennissers begin volgend jaar. Het bereiken van die volgende ronde ten koste van Uruguay (4-0), mede dankzij Veenendaler Botic van de Zandschulp, ziet hij als bevestiging van de huidige status van het Nederlandse tennis.

,,Dit laat zien dat we als land en als spelers bereiken wat we willen”, aldus Haarhuis op een persconferentie in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De Daviscup-overwinning op het Zuid-Amerikaanse land is na de recente plek in de kwartfinale van Van de Zandschulp op de US Open het volgende succes in het Nederlandse mannentennis.

Haarhuis verwachtte twee weken geleden nog dat het moeilijk zou worden om Uruguay te verslaan. Maar uiteindelijk verscheen Nederland met de sterkste opstelling op het gravel, terwijl bij de tegenstander onder meer de als hoogste geklasseerde Uruguayaan Pablo Cuevas ontbrak. ,,Dat veranderde de verschillen tussen de twee teams erg”, zei Haarhuis. ,,Als je kijkt naar wie er speelden, ben ik niet verrast door deze overwinning.”

Wat betreft de kansen om door te stoten tot de Daviscup Finals is volgens de captain veel afhankelijk van de loting, die aan het einde van dit jaar zal plaatsvinden. Haarhuis hoopt weer een keer in eigen land te mogen spelen. Het Nederlandse team moest de laatste zeven internationale wedstrijden op vreemde bodem afwerken. ,,We hebben een sterk team en zullen het iedere tegenstander moeilijk maken”, aldus de oud-tennisser.

Nederland rekende dit weekend eenvoudig af met Uruguay. Van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zorgden met overwinningen zonder setverlies op zaterdag al voor een comfortabele voorsprong. Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof wonnen zondag eenvoudig het dubbelspel, waardoor de Zuid-Amerikaanse opponent definitief verslagen was. Daarna was ook Robin Haase in het enkelspel nog te sterk voor zijn Uruguayaanse tegenstander, in een wedstrijd die er niet meer toe deed.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 4 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 10 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 12 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 16 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05