Afbeelding
Ted Walker

Blue Socks verliest uit tegen Centrals: ‘We speelden mentaal heel slecht honkbal’

Overig

VEENENDAAL De honkbalmannen van Blue Socks zijn deze zondag tegen een zuur verlies aangelopen. De Veenendalers verloren het uitduel bij Centrals met 17-11: ,,Het was op sommige momenten bijna niet klasse-waardig. We speelden mentaal slecht honkbal’’, blikt trainer Anthony Vrolijk terug op de wedstrijd.

door Siem van Eck 

De eerste 3 inningen weet de ploeg op een voorsprong te komen van 0-4, mede dankzij een homerun van Junior Raphaela. De vijfde inning slaat het echter om bij de Veenendalers: ,,Onze werper kwam op dat moment in de problemen en gooit een aantal keren mis. Ook in het veld werden er fouten gemaakt. We kwamen gelijk te staan met 4-4. Tijdens de zesde inning werd op de thuisplaat één van onze spelers uitgegooid. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd. Ineens was de focus volledig weg, we trokken het onszelf te veel aan’’, legt Vrolijk uit.

,,Die play was een belangrijke om onze voorsprong (5-6) uit te bouwen. Wij leken wel in een gat te vallen. Zo gedroegen we ons ook. Wat ons uiteindelijk op een achterstand bracht in de gelijkmakende inning (8-6)’’, vertelt de trainer.

FOCUS Blue Socks weet de voorsprong terug te pakken: ,,Met nog drie inningen te gaan, dachten we het komt wel goed. We staan voor, niks aan de hand. Al is niks minder waar, we komen opnieuw achter (17-10) en krijgen negen punten om onze oren. We hadden geen focus, te veel willen doen en het spel niet simpel houden. Die inning heeft ons genekt. Het was een opeenstapeling van fouten’’, concludeert Vrolijk.

De wedstrijd eindigt met 17-11. De trainer is ontevreden: ,,We laten ons gewoon kennen. En laten ons uit het spelletje halen. We zijn te weinig met onszelf bezig. Als je foutloos speelt dan is er reden om te klagen. Maar nu zullen we naar onszelf moeten kijken.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 16 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 21 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 gisteren
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30