Botic van de Zandschulp
Botic van de Zandschulp Instagram

Van de Zandschulp begint in Daviscup tegen Uruguayaan Llanes

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp speelt zaterdag de eerste partij in de Daviscup-ontmoeting met Uruguay tegen Francisco Llanes. De Nederlander bereikte onlangs op de US Open als qualifier verrassend de kwartfinales en schoot op de wereldranglijst omhoog van de 117e naar de 62e plaats. De wedstrijden worden gespeeld op gravel in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo.

Tallon Griekspoor neemt het in de tweede partij op tegen Martín Cuevas. De andere twee enkelpartijen zijn Van de Zandschulp tegen Cuevas en Griekspoor tegen Llanes. In de dubbel komen Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof in actie voor Nederland. Zij nemen het op tegen Pablo Cuevas en Ariel Behar.

Inzet van de ontmoeting in Montevideo is een plek in de kwalificatieronde van het landentoernooi, waarin het team van captain Paul Haarhuis plaatsing voor de Daviscup Finals kan afdwingen.

De negentienjarige Llanes is de nummer 1262 van de wereldranglijst. Van de Zandschulp staat na zijn succesvolle optreden op de US Open 1200 plaatsen hoger. Beide spelers troffen elkaar nog niet eerder. Tallon Griekspoor is de nummer 133 van de ATP-ranking. Daarmee staat hij ook veel hoger dan zijn tegenstander Martín Cuevas, die op plaats 515 staat. De twee tennissers speelden een keer eerder tegen elkaar, in 2018 in Tampere. Toen won Griekspoor in twee sets.

Pablo Cuevas staat met plaats 97 van de spelers uit Uruguay het hoogst op de wereldranglijst. De 35-jarige tennisser is alleen opgesteld voor het dubbelspel.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 17 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28