(foto uit archief)
(foto uit archief) Instagram Victor Goené

Victor Goené ‘super blij’ met zijn debuut in de World Cup

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené heeft een goed debuut gemaakt in de World Cup. In het Tsjechische Karlovy Vary werd de Veenendaler 26e. ,,En daar ben ik super blij mee.”

De allereerste World Cup-deelname van Goené was over de Olympische afstand. ,,Ondanks de zenuwen had ik er vooral heel veel zin in”, blikt hij terug. ,,Na een goede start bij het zwemmen kreeg ik een elleboog in m’n gezicht en werd ik onder water getrokken.” Goené zwom wat uit de drukte om zodoende wat plekken goed te kunnen maken. ,,Langzaam schoof ik wat op, maar ik probeerde vooral in de benen te blijven. Dat ging vrij goed, ik kon als 25e uit het water klimmen.”

SLECHTE WISSEL De wissel van zwemmen naar fietsen ging niet helemaal vlekkeloos, legt de triatleet uit. ,,De wisselzone was zeer kort dus ik was al bij mijn fiets voordat mijn wetsuit uit was. Hierdoor heb ik wel wat tijd en plekken verloren, maar ik kon nog steeds bij een prima groepje op de fiets springen om het gat te dichten. Na 3 kilometer sloten we al aan bij de grote groep in de wedstrijd, achter een kopgroep van vier.” 

In de resterende 37 kilometer hield Goené zich rustig, maar hij kon goed meekomen. Op ongeveer dertig seconden van de kopgroep stapte hij van de fiets. ,,Na nu wel een snelle wissel kon ik netjes in de groep beginnen met lopen. Helaas kreeg ik na 1 kilometer al last van opkomende kramp in m’n hamstrings, dus moest ik niet te gek gaan doen.” 

EINDSPRINT Goené vond een tempo dat hij goed kon volhouden, maar toen lag hij al 29e. ,,Door goed te doseren kon ik vrij constant lopen en in de resterende kilometers kon ik atleten terugpakken die te snel gestart waren. Vlak voor de finish liep ik daardoor 25e. Ik merkte wel dat de snelste loper van de groep achter ons vlak achter mij zat, dus begon ik met sprinten. Bijna bij de streep dacht ik dat ik hem kon hebben, maar helaas schoot de kramp er toen volledig in en verloor ik de sprint en werd ik 26e.”

Desondanks kijkt Goené tevreden terug op zijn debuut. ,,Ik ben echt superblij met deze prestatie, dit had ik van tevoren nooit verwacht. Vooral het zwemmen ging beter dan verwacht!”  

Voor de Veenendaler staat aanstaande zondag de volgende race alweer op het programma: de eredivisie finale in Roermond, waarbij Goené met zijn team Rogelli TriMates de landstitel gaat proberen binnen te halen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 11 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 12 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45