Afbeelding
René Roelofs

‘Wedstrijd met twee gezichten’ voor hockeydames Spitsbergen

Hockey

VEENENDAAL Enkele uren na de wedstrijd kon Nicky Roelofs de positieve punten van de middag benoemen. De coach van het damesteam van Spitsbergen zag eerder op de middag hoe Eemvallei met 5-2 te sterk was voor zijn team.

door Danny van der Linden

,,Dat valt natuurlijk tegen”, aldus Roelofs. ,,We kwamen op achterstand en wisten dat om te buigen naar een voorsprong bij rust. Ik ben trots op mijn team vanwege de veerkracht die ze getoond hebben.”

ANDER TEAM Maar er is ook een andere kant. Roelofs wist dat maar al te goed: ,,Het leek wel alsof er na rust een compleet ander team op het veld stond. We toonden veel te weinig inzet op het Eemvallei lastig te maken. Uiteindelijk vind ik de eindstand van 5-2 geflatteerd, maar dat is wél wat er op het bord stond bij het laatste fliuitsignaal.”

De komende week zal voor het team van Spitsbergen in het teken staan van praten. ,,We moeten elkaar eens goed aankijken en met elkaar in gesprek gaan”, vindt Roelofs. ,,Ik denk dat het goed is om van elkaar te horen wat we verwachten. Maar nogmaals: ik ben trots op wat de meiden in de eerste helft hebben laten zien. Toch moeten we wel lering trekken uit wat er vandaag gebeurd is. Als je dat niet doet heb je er namelijk geen reet aan.”

DOELSTELLING Ondanks de teleurstellende seizoensstart ziet Roelofs de toekomst zonnig tegemoet. ,,We moeten ook niet vergeten dat Eemvallei een goede en grote club is die meer kan plukken dan een club als Spitsbergen. We zitten in een proces om beter te worden. Onze doelstelling hebben we duidelijk uitgesproken. Nu zal moeten blijken hoe haalbaar die doelstelling is.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 11 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 17 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 19 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 23 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30