De korfballers van SKF staan aan de vooravond van een nieuw seizoen
De korfballers van SKF staan aan de vooravond van een nieuw seizoen Arnold Burger

Janine van Schie moet SKF ervaring brengen

Korfbal

VEENENDAAL Na maandenlang door alle coronamaatregelen stil te hebben gestaan spelen de korfballers van SKF zaterdag hun eerste wedstrijd van de competitie. De tegenstander is het Leidense Fiks. De ploeg van trainer Wouter van Steenbergen gaat vermoedelijk een lastig seizoen tegemoet. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Janine van Schie (26). De oud-speelster van DVO uit Bennekom en Tiel ’72 is één van de steunpilaren van de Veenendaalse ploeg.

door Danny van der Linden

,,Ik zie het zelf anders”, zegt Van Schie. ,,Natuurlijk heb ik aardig wat ervaring, maar ik ben niet echt een leider van nature. Daarvoor ben ik iets te bescheiden. Maar op momenten dat het nodig is, zal ik mijn stem laten horen.” De andere ervaren kracht in het team van SKF is Daniël van Munster. Van Munster speelde de afgelopen jaren voor De Meeuwen uit Putten, maar maakte bekend terug te keren op het oude nest.

KEUZE Janine van Schie staat voor haar debuut bij SKF. In totaal speelde ze in vijf seizoenen 54 wedstrijden in de Korfbal League, het walhalla van de korfbalsport. Deze wedstrijden speelde ze voor DVO alvorens ze de keuze maakte om iets lager te gaan korfballen bij tweedeklasser Tiel’72. 

,,Een bewuste keuze”, blikt ze daar op terug. ,,Ik wilde wat meer tijd over hebben voor andere dingen en merkte dat ik lichamelijk op was. Ik ben veel geblesseerd geweest en kreeg het gevoel dat ik het op het hoogste niveau niet meer kon opbrengen. Bij Tiel ’72 heb ik het naar mijn zin gehad, maar het bleek niet te zijn wat ik zocht. Lichamelijk kon ik het niveau aan, maar mentaal bleek ik het lastiger te vinden om op een lager niveau te spelen.”

Op momenten dat het nodig is, zal ik mijn stem laten horen

SCHIETOEFENINGEN Vier wedstrijden speelde Van Schie vorig seizoen voor Tiel. Ze was net terug van een polsblessure en kreeg de smaak te pakken toen de coronamaatregelen roet in het eten gooiden. Van Schie besloot haar energie vol te gooien in haar werk in de gehandicaptenzorg. ,,Na een paar maanden konden we weer een klein beetje trainen. Nouja… Niet echt: we konden in tweetallen wat schietoefeningen doen. Weer later mochten we weer met meer mensen trainen en konden we een partijvorm spelen. Dat leek weer wat meer op het spelen van wedstrijden.”

CONTACT In die eerste periode kwam het contact tussen Van Schie en SKF tot stand. ,,Ik kende Wouter van Steenbergen en Evert Houtriet al. Zij zijn eerder mijn trainers geweest. Ik ben in gesprek gegaan met SKF en hun plannen spraken me aan. SKF is een leuke en ambitieuze club. Ik heb niet lang getwijfeld over deze stap.”

En dus vond Janine van Schie zich enige tijd geleden terug op het trainingsveld van Sportpark De Groene Velden om zich voor te bereiden op haar eerste seizoen in het geel en blauwe tenue van haar nieuwe club. ,,De trainingen waren voor mij niet echt wennen omdat ik Wouter en Evert dus al kende”, blikt de korfbalster terug. ,,We speelden ook een aantal oefenwedstrijden. Dat was tegen clubs die net iets lager spelen dan wij, dus ik vind het moeilijk om te zeggen waar we precies staan.”

Ik vind het moeilijk om te zeggen waar we precies staan

DOELSTELLING Wel duidelijk is dat SKF het doel heeft om zich te handhaven in de hoofdklasse B. ,,Dat lijkt me een reëel doel. We zitten in een sterke competitie waarin Dalto, Groen Geel, DSC en Avanti sterke en bekende ploegen zijn. Wij moeten proberen om voldoende punten te halen om lijfsbehoud te bewerkstelligen.”

Te beginnen aanstaande zaterdag. Dan komt Fiks uit Leiden naar Veenendaal. ,,We zullen zien hoe dat gaat lopen. Ik weet wel dat SKF enorm leeft onder de trouwe fans”, zegt Janine van Schie. ,,Vorige week hadden we een open dag. We gaven clinics aan jeugdteams, werden voorgesteld en speelden daarna oefenwedstrijden. Daar waren veel Veenendaalse fans bij. Ik hoop dat zij ons zaterdag ook steunen.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32