Afbeelding
Epa/Jason Szenes

Botic van de Zandschulp genoot op US Open, maar baalt van nederlaag

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft genoten van zijn kwartfinale van de US Open. Maar hoewel de 25-jarige Veenendaler denkt over een paar dagen best tevreden te kunnen zijn over zijn sensationele reeks van zeven overwinningen in New York, baalde hij nu vooral toch ook dat hij in vier sets heeft verloren van de als tweede geplaatste Rus Daniil Medvedev. ,,Ik baal van de nederlaag, ik wil elke wedstrijd winnen. Misschien komt die tevredenheid als ik in het vliegtuig zit.”

Van de Zandschulp zei dat het voor hem nog best moeilijk te bevatten is dat hij in de kwartfinale van de US Open stond en dat er zelfs Nederlanders voor hem op de tribune van het Arthur Ashe Stadium zaten. ,,Dat ik zo’n impact heb gemaakt kan ik nog niet helemaal geloven. Het was geweldig dat ze er voor mij waren. De sfeer was ongelooflijk vandaag.”

De Veenendaler gaf toe dat hij het in het begin van de wedstrijd lastig had. ,,Met de opslag was het moeilijk. Hij haalde elke bal. In de derde set kwam ik er beter in. Ik begon zelf beter te serveren en werd beter in de rally’s waarin ik ook meer zijn forehand opzocht. Ik denk dat ik een goede derde en vierde set speelde. In de vierde set serveerde hij heel goed. Daarom verdiende hij uiteindelijk te winnen.”

Van de Zandschulp is de eerste Nederlandse tennisser die de kwartfinales van een grand slam haalde sinds 2004. Op weg naar de kwartfinales won de Nederlander zeven partijen op Flushing Meadows, waarvan drie in de kwalificaties. Hij versloeg onder anderen de als achtste geplaatste Noor Casper Ruud en de als elfde geplaatste Argentijn Diego Schwartzman. Door zijn prestatie mag Van de Zandschulp een bedrag van 425.000 dollar (bijna 360.000 euro) mee naar huis nemen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 20 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28