Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Landskampioen Zandvoort rekent niet meer op Van de Zandschulp

Tennis

VEENENDAAL (ANP) De tennissers van Zandvoort, regerend kampioen in de Eredivisie, rekenen deze competitie niet meer op Botic van de Zandschulp. De ingekorte Eredivisie eindigt komend weekeinde, terwijl Van de Zandschulp dinsdag nog in actie komt tegen de Rus Daniil Medvedev in de kwartfinales van de US Open.

,,We leggen het helemaal bij hem neer of hij nog in actie wil komen”, aldus Dick Suijk, coach van Zandvoort. ,,Volgens mij heeft Botic aardig wat aan zijn hoofd en krijgt hij van alles over zich heen. Dan gaan wij niet vragen of hij nog competitie komt spelen.”

Zondag verraste Van de Zandschulp de Argentijn Diego Schwartzman in vijf sets en de teamgenoten van Zandvoort, die tegelijkertijd in de nationale competitie uitkwamen, leefden intens mee. ,,We hadden een livestream via een telefoon van een van de spelers en we kregen continu een update. Ik vind het echt ongelooflijk knap wat hij presteert, ook door iedere keer terug te komen na een achterstand”, aldus Suijk. ,,In de groepsapp van het team hebben we veel berichtjes geplaatst en vanochtend reageerde Botic met een bedankje voor het meeleven. Verder proberen we hem zoveel mogelijk met rust te laten.”

Suijk hoopt dat hij komend weekeinde nog een beroep kan doen op Van de Zandschulp. ,,Wellicht kan hij bijvoorbeeld nog een dubbel spelen, dat zou leuk zijn voor het publiek. Maar we leggen hem geen enkele druk op.”

Tallon Griekspoor komt ook uit voor Zandvoort en hij maakt donderdag voor het eerst zijn opwachting. Griekspoor haalde op de US Open de tweede ronde, waarin Novak Djokovic hem in drie sets de baas was. Kort na de Eredivisie reizen Griekspoor en Van de Zandschulp af naar Uruguay voor de Daviscup.

De Eredivisie werd vanwege de coronamaatregelen uitgesteld en ingekort. De competitie duurt van 4 tot en met 12 september.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 6 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 11 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 15 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23