Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp geselecteerd voor Nederlands Davis Cupteam

Tennis

VEENENDAAL Captain Paul Haarhuis heeft de selectie van het TeamNL Davis Cupteam voor het duel tegen Uruguay bekendgemaakt. Onder anderen Botic van de Zandschulp maakt deel uit van deze selectie. Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 18 en 19 september 2021 in Montevideo tegen Uruguay. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de Davis Cup Qualifiers volgend jaar.

Naast Veenendaler Van de Zandschulp (ATP-118) zijn Tallon Griekspoor (ATP-110), Robin Haase (ATP-219), Wesley Koolhof (ATP-16, dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-34, dubbelspel) gekozen voor het team. 

PITTIG ,,Ik ben erg blij dat deze jongens zich weer beschikbaar stellen voor het team”, zegt Haarhuis. ,,Het is een pittige reis naar Uruguay en van hardcourt naar gravel vraagt ook veel van hen. Maar ze staan er weer en gaan er voor. We willen mee blijven spelen op het hoogste niveau en onze plaats in de wereldgroep behouden, dat is onze plek. Daarvoor moeten we winnen van Uruguay. Het zal een spannende ontmoeting worden, de dubbel zou wel eens beslissend kunnen worden. Maar ik heb er vertrouwen in dat we de tegenstander kunnen verslaan.”

Het TeamNL Davis Cupteam verloor de ontmoeting met Kazachstan in maart 2020 en liep daardoor plaatsing voor de Davis Cup Finals mis. De Davis Cup wedstrijden zijn daarna in verband met de coronamaatregelen uitgesteld. Nederland kan zich nu door winst op Uruguay handhaven in de wereldgroep en daarmee de Davis Cup Qualifiers bereiken (voorjaar 2022). De winnaars van de Qualifiers plaatsen zich voor de Davis Cup Finals eind 2022.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 1 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 4 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 19 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00