Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Tennisser Botic van de Zandschulp met speels gemak naar kwartfinale

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich met speels gemak geplaatst voor de kwartfinale van het challenger toernooi in Poznan. De Veenendaler rekende in Polen in iets meer dan een uurtje af met de Serviër Miljan Zekic: 6-4, 6-1.

Van de Zandschulp kende aanvankelijk geen enkele moeite op zijn eigen opslagbeurten. Zonder een punt tegen won hij zijn eerste twee eigen games en omdat er ook nog een break tussen zat had hij al snel een voorsprong van 3-1 te pakken. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht en was er zowaar aan beide kanten nog een break te zien. Maar middels een snelle laatste game pakte de Veenendaler de set wel met 6-4.

In het tweede bedrijf deed Van de Zandschulp het nog een stukje beter. Daarin kreeg hij in alle drie zijn eigen opslagbeurten geen enkel punt tegen. Daar tussendoor had hij in twee games die Zekic serveerde ook weinig moeite om te breken. Toen de Veenendaler met een 5-1 voorsprong op zak ook in de laatste game van de wedstrijd op 40-0 kwam in de servicegame van de Serviër leek hij het ook daarin snel af te maken. Van de Zandschulp had echter vier matchpoints nodig om de partij uit te maken, maar slaagde daar uiteindelijk wel in: 6-1.

In de kwartfinale treedt Van de Zandschulp morgen aan tegen Jiri Lehecka uit Tsjechië.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 30 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02