Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp uitgeschakeld in Tampere

Tennis

VEENENDAAL Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van het challengertoernooi in het Finse Tampere. De Veenendaler verloor in drie sets van de Argentijn Nicolas Kicker: 3-6, 6-3, 3-6.

Kicker is op dit moment de nummer 384 van de wereld, maar dat zegt helemaal niets. De Argentijn stond in juni 2017 nog 78e op de wereldranglijst, maar werd voor jaren geschorst vanwege matchfixing. Pas sinds januari van dit jaar mag hij weer spelen en hij is het nog niet verleerd, zo ondervond Van de Zandschulp.

Beide spelers leverden in het begin van de eerste set hun service een keer in, maar in het vervolg van de eerste set deed Van de Zandschulp dat nog twee keer waar de Argentijn zijn eigen games wel behield. Zo ging het eerste bedrijf met 3-6 naar Kicker.

In de tweede set leek Kicker de partij snel uit te willen maken. Hij won zijn eigen game en brak Van de Zandschulp direct waardoor hij een 0-2 voorsprong nam. Maar vervolgens ontstond een rare set. De Argentijn verloor al zijn vier volgende servicegames. Van de Zandschulp deed dat ook nog één keer, maar kon zo de set wel naar zich toetrekken: 6-3.

De derde set moest de beslissing brengen en daarin keek Van de Zandschulp opnieuw snel tegen een break achterstand aan. Hij probeerde het gat nog wel te dichten maar kwam daar eigenlijk nooit echt dichtbij. Toen hij op 3-5 zijn service opnieuw inleverde was de wedstrijd meteen afgelopen.

VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan' 32 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen' 35 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 19 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 21 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45