Afbeelding
Barbara van Schuppen

Botic van de Zandschulp met horten en stoten naar halve finale

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp heeft zich in het Finse Tampere geplaatst voor de halve finale. De als eerste geplaatste Veenendaler klopte de als vijfde geplaatste Kazach Dmitry Popko in twee sets: 6-4, 7-6.

Het ging allemaal bepaald niet vanzelf bij de Veenendaler op het Finse gravel. In de eerste drie games van de wedstrijd waren drie breaks te zien en halverwege de set werd Van de Zandschulp voor de tweede keer gebroken. Daardoor was het op 4-4 nog in evenwicht maar toen sloeg de Veenendaler toe. Hij brak zijn opponent voor de derde keer en serveerde de set vervolgens op love binnen: 6-4.

Daarmee was de klus nog zeker niet geklaard. Op zijn eerste twee servicegames in de tweede set kreeg Van de Zandschulp in totaal vijf breakpoint tegen. Hij maakte ze allemaal onschadelijk en toen hij op 3-3 de Kazach wel brak leek de wedstrijd gespeeld. Niets bleek echter minder waar, want de Veenendaler leverde direct zelf ook zijn service in: 4-4. 

Op 5-5 herhaalde de historie zich. Van de Zandschulp brak Popko, kwam op 6-5 en kon op eigen service de wedstrijd beslissen. Dat lukte hem echter niet en een tiebreak moest de beslissing brengen in deze set.

Daarin gaf de Veenendaler even goed gas. Zonder dat Popko een punt kon maken won Van de Zandschulp de tiebreak met 7-0 en daarmee de wedstrijd.

Van de Zandschulp staat daardoor morgen in de halve finale. Daarin treedt hij aan tegen de Argentijn Nicolas Kicker, de nummer 384 van de wereldranglijst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 20 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28