Afbeelding
Ted Walker

Wieger Bouwman nieuwe trainer VCV: ‘Daar ben ik heel blij mee’

Volleybal

VEENENDAAL ,,Ik ben een echte VCV’er. Ik denk al met al zo’n twintig jaar bij onze mooie volleybalvereniging. Het klopt dat ik ook een aantal jaren voorzitter ben geweest. Maar mijn hart ligt en gaat uit naar het trainerschap”, zegt Wieger Bouwman. En zo staat hij komend seizoen voor de groep van Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV. Bij de Veenendaalse volleybalvrouwen volgt hij Peter Spoelstra op.

door Eip Janssen

Bouwman werkte eerder ook samen met de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Peter Spoelstra. ,,Hij moest om persoonlijke redenen stoppen bij ons. Spoelstra is drie jaar hoofdtrainer geweest bij VCV.” 

BLIJ Dat het bestuur uiteindelijk bij Wieger Bouwman uitkwam om de vacature van hoofdtrainer op te vullen verbaasde hem niet. ,,Ik rond bijna het een na hoogste volleybaltrainersdiploma af. Door de coronaperikelen is dat nog niet geheel afgesloten. Maar is geen enkele belemmering om VCV in de tweede divisie te trainen. Of het een droom is bij je eigen vereniging op zo’n hoog niveau te trainen? Een droom gaat mij wel wat ver. Maar als je investeert in jezelf op trainersgebied, weet wat er aan spelersmateriaal is bij VCV, kan ik niet ontkennen blij te zijn”, gaat Bouwman verder.

Hij omschrijft zichzelf als een trainer die graag luistert naar zijn spelersgroep. ,,Natuurlijk ben ik eindverantwoordelijk. Maar presteren doe je met zijn allen als team. De groep is gedreven en dat ben ik zelf ook. Ik verwacht veel van mijn spelers én van mijzelf. Er is een goede klik, zeker omdat ik de meeste speelsters goed ken.”

EENHEID De selectie voor komend seizoen bestaat uit ervaren spelers en grote talenten. ,,Het is mijn taak daar een eenheid van te smeden. Binnenkort beginnen we met de trainingen en werken we toe naar het komende seizoen. Ik hoop dat de coronaperikelen het mogelijk maken weer eens een volledige volleybalcompetitie te spelen. Dat zou niet alleen voor VCV maar voor alle verenigingen en sporters de eerste wens zijn”, gaat de hoofdtrainer verder.

SEPTEMBER Zoals gezegd denkt Wieger Bouwman dat het nog veel te vroeg is om een doelstelling uit te spreken. ,,Ik wil ook zien hoe de VCV-vrouwen uit de corona volleybalstop zijn gekomen. Wel ben ik ervan overtuigd dat deze groep voldoende speelsters heeft en zal het aan mij en de groep zijn de juiste formatie en posities te bepalen.”

VCV start op 11 september met een wedstrijd in de eerste ronde om de nationale beker. ,,Dan komt Pegasus op bezoek. Deze Nijmeegse ploeg komt uit in de eerste divisie B. Een mooie tegenstander waar we het Veenendaalse publiek kunnen tonen waar we staan”, kijkt Bouwman vooruit.  

PUBLIEK Een week later (18 september) begint de Veenendaalse vrouwenploeg aan de nationale competitie. In Sporthal West is het Borculose Kerkemeijer Gemini om 17.00 uur de eerste tegenstander. ,,Ik hoop dat onze aanhang weer volledig aanwezig mag zijn. De steun van het Veenendaalse publiek is voor mijn ploeg een belangrijke ruggensteun. De eerste klap moet worden uitgedeeld. Aan mij te zorgen dat het vrouwenteam er klaar voor is”, sluit Wieger Bouwman af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02