Afbeelding
Pixabay

Kelderman stijgt naar vijfde plek in Tour de France

Wielrennen

VEENENDAAL (ANP) Wilco Kelderman kon in de laatste bergrit van de Tour de France niet met de top 3 mee en kwam als negende over de streep. Door het wegvallen van de Colombiaan Rigoberto Urán in de top van het klassement steeg de kopman van Bora-hansgrohe alsnog een plek naar de vijfde plaats.

,,Het was een mooie Tour tot nog toe en misschien kan ik zelfs nog een plekje stijgen naar de vierde plaats. Da’s niet zo gek eigenlijk”, zei de 30-jarige oud-Veenendaler bij de NOS. ,,De klim naar Luz Ardiden was een gevecht op zichzelf. Vandaag voelden mijn benen niet echt goed, na die valpartij van een dag eerder. Maar in de laatste bergetappe haal je er alles eruit. Dit is wat het is.”

Kelderman klom naar de vijfde plaats, op 8.50 minuten van geletruidrager en ritwinnaar Tadej Pogacar. Met een goede tijdrit kan hij nummer 4, de Australiër Ben O’Connor, nog bedreigen. ,,Mijn gevoel in deze Tour is niet super, maar als ik dan vierde of vijfde kan worden, is dat heel goed. Het draaide gewoon niet helemaal, bergop was het niet wat ik hoopte. Desalniettemin is het een geweldige Tour geweest voor de ploeg. We hebben twee etappes gewonnen en hebben het leuk gehad samen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45