Afbeelding
ZVC Veenendaal

ZVC klopt ook ZVV Ede en tankt vertrouwen voor competitie

Voetbal

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC Veenendaal hebben de smaak al goed te pakken in de oefencampagne. Nadat vrijdagavond een oefenwedstrijd gewonnen werd van eredivisionist AGOVV waren de Veenendalers maandagavond te sterk voor eerstedivisionist ZVV Ede: 2-3.

De derby tegen de Edenaren leeft erg binnen de Veenendaalse ploeg, maar de wedstrijd werd pas laat vastgesteld waardoor ZVC sterkhouders Mo Issaoui en Anas Lahnine miste. Coach Hicham Saidi heeft echter een brede selectie, en met gastspeler Nassim erbij zit er ook veel voetbal in de ploeg.

Het werd een mooie wedstrijd waarbij de teams elkaar weinig toegaven en er de eerste twintig minuten weinig weggegeven werd. Toch trok ZVC aan het langste eind. Na een 0-1 voorsprong werd het uit een tienmetertrap nog 1-1, maar hierna nam ZVC afstand en liep uit naar 1-3. Door een Veens slordigheidje kwam ZVV Ede nog terug tot 2-3, maar toen een speler van ZVV Ede in de laatste minuten rood pakte, was de wedstrijd gespeeld.

ECHTE WEDSTRIJD Saidi: ,,Het is een goede teamoverwinning. Waarbij ik gezien heb dat de spelers hun taken goed uitgevoerd hebben en zich aan de afspraken gehouden hebben. Ook een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwers. Dat kwam ook doordat ZVV Ede er een echte wedstrijd van probeerde te maken. Dit levert voor de competitie geen punten op, maar dit toont wel dat we op de goede weg zijn.”

Dat ZVC op de goede weg is, is duidelijk. Was het de voorgaande jaren nog weleens het euvel dat er veel gescoord werd maar ook veel weggegeven, daar is deze voorbereiding geen sprake van. Er werd gedisciplineerd vanuit de verdediging gespeeld en men liet zich niet uit de tent lokken. 

BIKKELEN Aanvoerder Omar Riani, die na zijn blessure zijn eerste minuten maakte, kon trots zijn: ,,Ik geef de jongens serieus complimenten vandaag! Er werd deze wedstrijd wat anders verwacht van ons. En dat hebben we met zijn allen goed gedaan. Het was een zeer fysieke wedstrijd. Naast een hoop techniek en tactisch spel, hebben we ook laten zien dat we sterk zijn in het bikkelen als dat gevraagd wordt.” 

Zelf nam Riani het eerste doelpunt voor zijn rekening. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Nassim en Khalid Aoulich. Voorzitter Arie Struijk is duidelijk: ,,Ik heb er vertrouwen in. We hebben een brede groep, met weinig verval. Het belooft een mooi seizoen te worden.”


advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 3 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 6 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 9 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18