Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2011: Stuntende VCV-vrouwen ontsnappen opnieuw aan degradatie

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 16 april 2011. Twee jaar eerder hadden de volleybalvrouwen van VCV zich middels een heuse Houdini-act gehandhaafd in de eerste divisie. Een soortgelijk kunststukje was in 2011 ook nodig, toen VCV uit bij Sovoco in Soest streed voor een langer verblijf in de eerste divisie. 

De Veenendaalsen hadden een lastige eerste set, die dan ook verloren ging. De tweede set werd wel gewonnen en waar VCV probeerde die lijn door te trekken, was het toch Sovoco dat set 3 won. ,,We hadden een dipje, misschien wilden we te graag”, zei VCV-speelster Maureen Weernekers voor onze camera. 

En toen kwam er hulp uit onverwachte hoek. Vanwege de stand bij de concurrentie was winst van de vierde set voldoende voor handhaving voor VCV. De Veenendaalsen pasten de opstelling aan, wonnen vervolgens de vierde set en toen de druk van de ketel was ging ook de vijfde set met groot verschil naar VCV.

Coach Eric Robbers: ,,Ik kijk met heel veel plezier terug op deze wedstrijd, omdat onze meiden ongelooflijk hard geknokt hebben en hebben laten zien hoe mooi volleybal kan zijn. En dat je dan ook gewoon wint.”

Bekijk hieronder de video uit 2011.


Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 8 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 14 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 18 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23