Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2019: Geen derde cup voor VZC na lesje effectiviteit van PSV

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 20 april 2019. Nadat de waterpolomannen van VZC al in 2009 en in 2017 de ManMeer-Cup hadden gewonnen, mochten de Veenendalers deze avond in april proberen de prijs voor de derde keer te pakken. Toen VZC in de beginfase tot twee keer toe een strafworp miste, en tegenstander PSV aan de overkant wel dodelijk effectief bleek, was duidelijk dat het een zware avond ging worden voor VZC in Heerenveen. De Eindhovenaren gaven vervolgens flink gas en namen een 7-1 voorsprong. Reden voor het meegekomen publiek uit Veenendaal de ploeg nog maar eens flink aan te moedigen. Dat had effect, want VZC maakte de achterstand een stuk kleiner: 9-6. De inhaalrace kon echter niet doorgetrokken worden en PSV pakte de cup door een 13-8 zege.

,,Het is een finale, dan kan het gek lopen. Het was alleen jammer dat wij de kansen in het begin niet benutten”, blikt VZC-speler Ruben Boorsme na afloop terug voor onze camera. Dat is coach Guido Schreuder met zijn speler eens. ,,Maken wij die twee vijfmeters en benutten we de twee manmeers, dan wordt het een heel andere wedstrijd.”

Bekijk hieronder de video uit 2019.


advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' gisteren
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32