Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Appeltje-eitje voor kampioen SKF in tweede divisie

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 22 april 2017. Appeltje-eitje, dat was het deze middag voor de tafeltennismannen van SKF. De Veenendalers hadden tegen nummer laatst Nijmegen twee punten nodig voor de titel in de tweede divisie en die werden al snel gepakt. SKF was veruit de betere en vooral in de eerste partij van Pieter van den Berg gaven de Veenendalers hun visitekaartje af. Zo liet de kopman overkomen of zijn tegenstander aan campingtafeltennis deed en daardoor konden de chocolade en de bloemen al gepakt worden. Vervolgens maakte Dicky de Jong het karwei af en werd de titel veilig gespeeld. Daarmee promoveren de Veenendalers naar de eerste divisie.

,,Het ging eigenlijk makkelijker dan verwacht dit seizoen”, legt Dicky de Jong na de wedstrijd voor onze camera uit. ,,We wisten dat wij de te kloppen ploeg zijn, maar dat het zo eenvoudig zou gaan hadden we niet gedacht.” Ook tegen de degradant uit Nijmegen kende SKF geen enkele moeite. ,,Het is altijd leuk om een wedstrijd te spelen, maar als ik eerlijk ben zou ik liever een wedstrijd op niveau spelen.”

Bekijk de video uit 2017 hieronder.


Afbeelding
advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30