Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Sterk VZC wint de ManMeer-Cup opnieuw

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 15 april 2017. Zo’n tweehonderd Veenendaalse fans waren naar Heerenveen gereisd om VZC toe te juichen in de finale van de ManMeer-Cup. Ze zagen dat de ploeg van coach Ritske van Wijk het in de eerste twee periodes lastig had met opponent OZ&PC maar dat daarna alle remmen los gingen. VZC schoot de ene na de andere goal binnen en liep steeds verder uit, om uiteindelijk het duel met 18-9 te winnen. Daarmee gaat de cup, na 2009, voor de tweede keer mee naar Veenendaal.

VZC-speler Remco Bouman na afloop: ,,Ritske heeft ons ontzettend gemotiveerd en ons verteld dat we vooral moesten genieten vanavond. En dat hebben we allemaal gedaan.” En dat ook nog eens met sterk spel. Ritske van Wijk was niet verrast dat dit niveau in zijn ploeg zat. ,,Ik heb meermalen tegen ze gezegd dat we een heel sterk team hebben en dat we heel goed kunnen waterpoloën. Dat moet bij die gasten even binnendringen. Maar we hebben dat vandaag ook laten zien tegen een lastige tegenstander.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 32 minuten geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 21 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 23 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30