Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Degradatie op de grens met België: ‘Dit is niet zoals je het wilt achterlaten’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 25 maart 2017. Om te proberen rechtstreekse degradatie af te wenden, moeten de volleybalvrouwen van VCV deze zaterdag zowat naar België. In het Brabantse Budel is Ledub de tegenstander. VCV-coach Luuk Jothman geeft voor aanvang aan vertrouwen te hebben in de goede afloop, maar al snel kunnen alle plannen de prullenbak in want het is niet goed wat VCV laat zien. De thuisploeg pakt de eerste drie sets, waarin VCV alleen in het tweede bedrijf een beetje kan bijblijven. Bij een 3-0 tussenstand, en winst van concurrent Velden, is degradatie uit de eerste divisie dan een feit voor VCV. Terwijl het kwaad dus al geschied is, kan VCV de vierde set wel vrijuit spelen en prompt wordt die set dan ook nog gewonnen. Het is slechts een pleister op de wonde.

,,Dit is niet zoals je het wilt achterlaten”, zegt vertrekkend trainer Jothmann na afloop voor onze camera. ,,Dit is zeer spijtig. Neemt niet weg dat we er met zijn allen alles aan gedaan hebben, maar het was net niet.” Ondanks de degradatie speelt VCV met veel talenten, dus de toekomst is goed zou je zeggen. ,,Daar durf ik nog echt niks over te zeggen. Ik denk dat er wel een aantal weggaan”, aldus speelster Lindy Prins. 

Bekijk hieronder de video uit 2017.


Afbeelding
advertentie
advertentie
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 21 uur geleden
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 22 uur geleden
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' gisteren
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 16 apr, 20:27