Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2012: Spitsbergen moet na één seizoen weer afscheid nemen van tweede klasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 10 juni 2012. De hockeyvrouwen van Spitsbergen waren een jaar eerder gepromoveerd naar de tweede klasse, maar vandaag moeten ze winnen van Wijchen om niet meteen weer te degraderen. Coach Edwin Schreuder had zijn ploeg opdracht gegeven om aanvallend te beginnen en de tegenstander direct onder druk te zetten. Het leverde de Veenendaalse vrouwen de voorsprong op, al kwam dat doelpunt wat gelukkig tot stand. Na een gemiste strafbal van Spitsbergen kwam Wijchen terug in de wedstrijd: 1-1. Nog voor rust pakte Spitsbergen echter opnieuw de voorsprong. Na de pauze maakte de thuisploeg opnieuw gelijk en Wijchen drong vervolgens aan op jacht naar de voorsprong. Na heel wat reddingen van de Veense doelvrouw lukte het Wijchen toch de 3-2 te pakken.

Iris van der Wilt: ,,Heel erg balen, vooral omdat we in het begin wel goed hebben gespeeld. We hadden afgesproken dat onze inzet het grootste punt was deze wedstrijd en daar kunnen we tevreden over zijn. Alleen in de tweede helft speelden wij wat minder en zij deden er een tandje bij en dat heeft ons de das om gedaan.”

Bekijk hieronder de video uit 2012.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 1 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 4 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00