Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Stephan van Grootveld schiet Veenendaal met ‘bewustje’ naar derde klasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 10 juni 2017. In de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse had Veenendaal het eerste duel in eigen huis met 2-2 gelijk gespeeld tegen DEV Doorn. Deze dag in Doorn moet het gebeuren voor de ploeg van trainer Arco van Elst. En deze dag gebeurt het, na een thriller van een wedstrijd.

Na een afgekeurd doelpunt van Veenendaal, is het DEV dat de voorsprong pakt. Het Veense antwoord laat echter niet lang op zich wachten. Na grote kansen aan beide kanten van het veld, is 1-1 de ruststand. En dus is er nog niets beslist. Tien minuten na rust pakt Veenendaal de voorsprong, maar een beslissing is het zeker niet want deze keer is het DEV dat de achterstand goedmaakt. Als het ook na negentig minuten nog 2-2 staat moet een verlenging de beslissing brengen. Daarin slaat Veenendaal in de tweede helft genadeloos toe: 2-4.

,,Geweldig”, reageert Veenendaal-trainer Arco van Elst voor onze camera. ,,Het was onze angst: geen wedstrijd verliezen en dan met lege handen staan. En dan zo’n wedstrijd. Ik denk méér dan terecht vandaag.” Verder een interview met Stephan van Grootveld na zijn wondertreffer. ,,Het was een bewustje.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.

ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32