Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2018: Seizoen vol tegenslag eindigt voor SV Panter in tranen

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 9 juni 2018. SV Panter speelt de finale van de nacompetitie tegen Barneveld. Al het gehele seizoen krijgt SVP tegenslag na tegenslag te verwerken. Blessures, schorsingen, spelers die de handdoek in de ring gooiden en tot slot het besluit om de finale van de nacompetitie niet op eigen veld te spelen, maar op dat van de buren van vv Veenendaal. Zou het vandaag dan een keer wel lukken, zou de gifbeker al een keertje leeg zijn onderhand? Het antwoord was nee. De Panters misten op 0-0 een penalty en verloren het duel uiteindelijk met 0-2. Einde verhaal in de derde klasse. Een dreun, een mokerslag. 

,,Ik ben nu twaalf jaar trainer en dacht dat ik al veel meegemaakt had. Maar een seizoen als dit heeft me echt twintig jaar van mijn leven gekost”, treurt trainer Ronald de Roos na afloop voor onze camera. ,,En als je dan je vrouw en je kind ziet, die dit jaar ook hierdoor geleden hebben, doet het heel veel pijn. Voetbal is een belangrijk onderdeel van mijn leven en opgeven bestaat bij mij niet, anders had ik dit jaar allang de handdoek in de ring gegooid. Maar goed, ik moet nu mijn meerdere erkennen en de wonden zijn heel diep.”

Bekijk hieronder de video uit 2018.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05