Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2012: Getergde invaller Muradov schiet VRC naar tweede klasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 9 juni 2012. VRC heeft een week eerder het eerste finaleduel tegen ‘t Vliegdorp met 4-3 gewonnen en moet in de return in Soesterberg gelijkspelen of winnen om te promoveren naar de tweede klasse. Ondanks wat kleine mogelijkheden over en weer, waren echt grote kansen niet te zien in de eerste helft. Logisch gevolg was dan ook een 0-0 ruststand. In de tweede helft was aanvankelijk hetzelfde wedstrijdbeeld te zien. Totdat trainer Pieterkees Bom Karen Muradov liet invallen. De rappe aanvaller was een ware plaaggeest voor de thuisploeg. Het was dan ook niet verrassend dat het juist Muradov was die VRC op voorsprong schoot. En toen hij vlak voor tijd ook de 0-2 op het scorebord zette was het tweeluik beslist.

Het was voor Muradov een moeilijke middag met een mooi einde, zo legt hij uit voor onze camera. ,,Ik dacht dat ik gewoon zou spelen en toen ik de bespreekruimte in kwam zag ik al dat mijn naam niet op het bord stond. In de bus op de heenweg zat ik in mijn eentje. Ik was bijna aan het janken van woede. Vorige week had ik ook maar een helft gespeeld, ik wou het vandaag laten zien in de finale, ik was echt kwaad dat ik wissel was. Maar eenmaal binnen de lijnen wilde ik er zijn voor de jongens en wilde ik het laten zien, en dat is gelukt.”

In het videoverslag verder interviews met Nick Rentenaar die afscheid nam met een prijs bij VRC, en een apetrotse trainer Pieterkees Bom die bij de club aan het werk ging toen de ploeg op een nacompetitieplek tegen degradatie stond en een half jaar later zijn ploeg ziet promoveren.

Bekijk hieronder de video uit 2012.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 55 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02