Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Champagne en tranen bij VCV na ultieme beloning: ‘Daar ben ik echt heel trots op’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 1 april 2017. De volleybalmannen van MKB Accountants/VCV waren het seizoen letterlijk op nul begonnen. Enkele fanatiekelingen stonden echter op, er kwam een team met een mooie mix van ervaring en talent en deze zaterdagavond volgde met het kampioenschap de ultieme beloning. Thuis in Sporthal West had VCV tegen nummer drie VCN drie sets nodig om zich te kunnen laten kronen tot kampioen en die pakten ze met een 4-0 overwinning ruimschoots.

En dus vloeiden, tussen de knallende champagnekurken, de tranen bij VCV. ,,Letterlijk een jaar geleden hadden we niks. Heren 1 was weg, sponsoren waren weg. We hebben toen de schouders eronder gezet en moet je kijken hoe het nu leeft en wat er nu staat. Dat dit zo kan hier in Veenendaal, daar ben ik echt heel trots op”, aldus Hugo Rijken. 

Met nog twee duels op het programma, kon VCV al gaan toewerken aan een seizoen in de topdivisie, het tweede niveau van Nederland. ,,Want dit kampioenschap is nog maar het begin”, aldus trainer Hans Seubring.

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 5 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 11 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 14 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23