Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Tranen van vreugde bij DOVO; eindelijk promotie naar derde divisie

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 3 juni 2017. Volwassen mannen vallen elkaar met betraande ogen in de armen, spelers zijn door het dolle heen. Na jaren van teleurstelling is de feestvreugde bij voetbalclub DOVO enorm. De Veenendalers hebben het eindelijk geflikt en promoveren via de nacompetitie naar de derde divisie. Clubman Leon Toonen staat ons met een brok in de keel te woord. ,,Iedereen binnen de club hunkert hier al jaren naar. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost… maar het is gelukt.”

Na het mislopen van de titel in de hoofdklasse moest DOVO via de nacompetitie proberen alsnog te promoveren. Daarvoor werd eerst Noordwijk na verlenging aan de kant geschoven en in de finale moest het karwei tegen Stedoco afgemaakt worden. DOVO zette al een grote stap door thuis met 3-0 te winnen, deze zaterdag moest het uit bij Stedoco afgemaakt worden. Waar Stedoco moest aanvallen, was het DOVO dat de kansen kreeg. Het bevrijdende doelpunt viel echter pas tien minuten voor tijd. Quincy Arends, de man die DOVO ook al naar de finale schoot, maakte het enige doelpunt.

Een explosie van vreugde barstte los. Arends schrijft geschiedenis voor DOVO. ,,Ja heerlijk, maar het is echt een teamprestatie van DOVO. We hadden de beste groep van onze competitie, we hadden kampioen moeten worden. In de nacompetitie hebben we het afgedwongen. De jongens hebben mij allemaal beter gemaakt en nu aan het einde van het jaar betaalt zich dat uit.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 2 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 5 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 20 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00