Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2019: VRC verliest na strafschoppen: ‘Bij 0-2 denk je dat je er bijna bent’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vanmiddag gaan we terug voor de tweede keer vandaag terug naar 1 juni 2019. Tweedeklasser VRC speelt voor promotie naar de eerste klasse de verre uitwedstrijd tegen Sparta Enschede. Inzet van het treffen is een plek in de halve finale van de nacompetitie.

Ondanks de hitte zoeken beide ploegen de aanval, maar veel kansen levert het niet op. Niet verrassend is dus dat het bij rust nog 0-0 staat. In de tweede helft schiet Ruben Rentenaar VRC vanaf elf meter op een 0-1 voorsprong. Als Mitch van den Berg even later voor de 0-2 tekent is de halve finale bijna binnen voor VRC. Rentenaar vergeet echter via een tweede strafschop de genadeklap uit te delen waarna Sparta het laatste kwartier een slotoffensief start. En niet zonder resultaat, diep in blessuretijd wordt het 2-2. In de verlenging neemt Sparta als eerste een voorsprong. Omdat Rentenaar in de slotfase van de verlenging voor de 3-3 tekent, moeten strafschoppen de beslissing brengen. En dat loopt niet goed af voor VRC.

Natuurlijk is er teleurstelling bij VRC, maar vooral ook trots, legt trainer Jan Gaasbeek uit. ,,We hebben een fantastisch seizoen gehad. Iedereen dacht dat wij één van de kandidaten waren om te degraderen, maar lopende het seizoen werd wel duidelijk dat VRC niet het lelijke eendje zou zijn maar gewoon mee zou gaan doen.” Woorden die worden onderschreven door Ruben Rentenaar. ,,We hebben het hier een potentiële tweede klasse-kampioen heel moeilijk gemaakt. Bij 0-2 denk je dat je er bijna bent. Dat is dan niet gelukt, maar ik denk dat we met opgeheven hoofd van het veld mogen stappen.”

Bekijk hieronder de video uit 2019.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 5 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51