Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2019: Korfballers SKF kampioen in de overgangsklasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 1 juni 2019. De korfballers van SKF kunnen kampioen worden in de Overgangsklasse A, maar daarvoor moeten ze op de laatste speeldag een beter resultaat boeken dan concurrent DOS uit Westbroek. En dat begint dus met zelf maar eens winnen van HKV/Ons Eibernest.

De Veenendalers schoten uit de startblokken en mede door drie goals van Sarah van der Meer nam SKF een voorsprong. Omdat de Veenendalers de korf bleven vinden en de ploeg uit Den Haag daar moeite mee had, stond er bij rust een 14-9 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft liep het echter helemaal anders. SKF vond de korf niet meer en HKV/Ons Eibernest schoot de ene na de andere bal in de korf. Binnen tien minuten was de voorsprong verdwenen: 14-15. Een time-out van coach Steven Brink zette SKF echter weer op het juiste spoor. Terwijl de telefoon nadrukkelijk in de gaten gehouden werd, liep SKF uit naar een 21-18 overwinning. En toen kwam ook het goede nieuws dat DOS gelijk gespeeld had. De titel is voor SKF.

Daniel van Munster nam zodoende afscheid met een titel. ,,Dat is hartstikke fijn, mooier kon ik het niet wensen.” Voor onze camera vertelt hij het geheim waarom SKF dit jaar kampioen werd.

Bekijk hieronder de video uit 2019.


advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 13 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 19 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02