Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2015: Veenendaal klopt Candia’66 in finale: ‘Ze bléven maar doorgaan’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 30 mei 2015. In de finale van de nacompetitie strijden Veenendaal en Candia’66 om een plek in de derde klasse. Na een ontvangst met vuurwerk, een vleugje venijn en wat kansjes over en weer was het Gertjan Snijders die Veenendaal met een zacht rollertje op voorsprong bracht. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn. Want ondanks talloze kansen, werd er niet meer gescoord.

,,We vergeten de tweede erin te schieten, daardoor wordt het een zwaarbevochten zege. Maar heerlijk zo’n wedstrijd. En heerlijk dat we naar de derde klasse gaan. Gewoon top, echt super”, reageert Veenendaal-speler Ferdi Gerritsen voor onze camera.

Trainer Marcel Martens, die trainer André Quint eenmalig verving: ,,Voor het publiek was het een geweldige wedstrijd met veel spanning, maar ik had graag gehad dat we het eerder afgemaakt hadden. We hebben kansen zat gehad. Ik ben total-loss”, lacht hij. Dat laatste gold ook voor zijn speler. ,,Ze hebben echt voor elke centimeter gestreden, ze bléven maar doorgaan. Er liepen er vier of vijf met kramp en pijn, het hield niet op. Een zeer groot compliment voor alle spelers.”

Bekijk hieronder de video uit 2015.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 10 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 12 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05