Afbeelding
De Veense Wandelaars

Drie Veenendalers lopen de Grebbelinietocht en halen ruim 9000 euro op

Overig

VEENENDAAL De ‘Veense Wandelaars’ zijn erin geslaagd de 92,5 kilometer lange Grebbelinietocht te voltooien. De drie lopers, Jan Kroon, Katinka Oerlemans en Tim van Offeren, haalden daarmee ruim 9000 euro voor het goede doel op. ,,We hebben zo’n 120.000 stappen per persoon gezet.”

door Jeroen van der Veer

Drie Veenendalers legden de wandeltocht van 92,5 kilometer af, die van Spakenburg tot Ochten ging. Door de enorme afstand te overbruggen, wisten zij een flink geldbedrag voor AHC Kids Nederland op te halen. De dochter van Kroons zwager heeft Alternating Hemiplegia of Childhood (AHC); een zeldzame neurologische aandoening, waarbij kinderen regelmatig tijdelijk verlammingsaanvallen van één of beide kanten van het lichaam krijgen.

Een aanval gaat vaak gepaard met spraakverlies, verlaagd bewustzijn, spierverkrampingen, niet kunnen eten en drinken, ademhalingsstoornissen en veel pijn. Omdat deze ziekte zo zeldzaam is, zijn er weinig fondsen beschikbaar. Dit omdat dit voor de farmaceutische industrie niet interessant is om hierin te investeren. 

Donderdag begon het drietal met lopen en zaterdagmiddag werd de eindstreep gehaald. Daar werd duidelijk dat er ruim 9000 euro was opgehaald. ,,De tocht was afzien en het deed pijn”, lacht Van Offeren direct na afloop. ,,Maar... pijn is een emotie en die kan je uitschakelen. Die negen blaren op mijn voeten voel ik nu pas. Ach, voor het goede doel doe je veel en het opgehaalde bedrag is fantastisch.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 49 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 10 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 17 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 19 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 22 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30