Afbeelding
Pixabay

Dylan van Baarle en Wilco Kelderman naar Olympische Spelen

Wielrennen

VEENENDAAL (ANP) Wielrenners Dylan van Baarle en Wilco Kelderman zijn opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de wegwedstrijd bij de Olympische Spelen in Tokio. De twee oud-Veenendalers worden op 24 juli vergezeld door Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Yoeri Havik. Dat heeft bondscoach Koos Moerenhout vrijdag bekendgemaakt.

Dumoulin combineert de wedstrijd op de weg met de individuele tijdrit van vier dagen later. Havik komt ook in actie als baanwielrenner in Tokio. Hij is geselecteerd voor het onderdeel madison.

Moerenhout bleef de afgelopen periode in nauw contact met Dumoulin, die in januari besloot voor onbepaalde tijd te stoppen met wielrennen. Hij nam de tijd voor bezinning en wilde goed nadenken over zijn toekomst. De Limburger maakte donderdag bekend dat hij begin juni zijn rentree maakt in de Ronde van Zwitserland. Dumoulin gaf ook aan dat hij graag naar Tokio gaat.

,,In Nederland beschikken we over een aantal sterke tijdrijders, maar de klasse die Tom op dit onderdeel al heeft laten zien is van een uitzonderlijk niveau”, laat Moerenhout weten. ,,Daarbij denk ik aan zijn optreden op de vorige Olympische Spelen, maar ook aan de wereldtitel die hij in 2017 behaalde. Dumoulin heeft aangegeven met ambities te starten in de tijdrit en de wegwedstrijd en ik ben ervan overtuigd dat hij zich samen met zijn ploeg optimaal zal voorbereiden. De concurrentie op de Olympische Spelen zal groot zijn, maar we gaan met Tom voor het hoogst mogelijke resultaat.”

,,Ik denk dat we in de wegrace niet over een uitgesproken topfavoriet beschikken”, vervolgt Moerenhout. ,,Maar dat we wel degelijk hoge ogen kunnen gooien met sterke renners als Mollema, Kelderman, Dumoulin en Van Baarle.”

Moerenhout liet eerder al weten dat hij één plaats in de wegploeg zou inruimen voor een baanrenner, zodat de sterke baanploeg een extra renner in Tokio heeft. Zijn keuze is op Havik gevallen. ,,Ik denk dat we die vijfde plek met het beschikbare potentieel ook anders hadden kunnen invullen, maar het is een gegeven dat deze keuze gemaakt is in verband met de kansen op goud op de teamsprint. Ik ben ervan overtuigd dat Havik een hem toebedachte rol prima kan invullen in de wegwedstrijd.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 1 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 20 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32