Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2016: ‘Broedermoord’ op Spitsbergen; VRC duwt Veenendaal uit de derde klasse

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vanmiddag gaan we voor de tweede keer vandaag terug naar 14 mei 2016. Want wát voor middag hadden we daar op sportpark Spitsbergen! In een heuse Veenendaalse derby traden VRC en Veenendaal tegen elkaar aan. Met compleet tegengestelde belangen. VRC was nog volop in de titelstrijd verwikkeld, Veenendaal op haar beurt streed tegen rechtstreekse degradatie. Hoe dan ook, beide ploegen móésten winnen!

En dat leverde een heerlijk duel op. Waarin VRC tot twee keer toe een voorsprong nam, maar Veenendaal even zo vaak gelijk maakte. Even later maakte Tim Boogerds er zelfs, op grandioze wijze, 2-3 van. Veenendaal ontliep met deze stand rechtstreekse degradatie. Maar VRC nam geen genoegen met een achterstand en ging vol voor de winst. Het kwam op 3-3 en zelfs op 4-3. Veenendaal perste er nog een alles-of-niets offensief uit, maar wist het net niet meer te vinden. VRC profiteerde nog wel een keer van de ruimte en gooide het duel in het slot: 5-3.

Doordat CDW ook gewonnen had, werd VRC alsnog geen kampioen en wachtte voor de Veenendalers de nacompetitie. En omdat VCA wel won was Veenendaal rechtstreeks gedegradeerd. En dat kwam hard aan in het kamp van vv Veenendaal.

Bekijk hieronder de video uit 2016.


advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 35 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 4 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08