Afbeelding
Ted Walker

Grote ploegen hebben toegezegd naar Veenendaal - Veenendaal te komen

Wielrennen

VEENENDAAL De 35ste editie van Veenendaal - Veenendaal krijgt enkele grote renners aan de start. Dat bevestigt voorzitter André Homma. Lotto-Soudal en Jumbo-Visma hebben toegezegd naar Veenendaal te komen en daarnaast is men achter de schermen druk bezig om nog meer interessante ploegen te verleiden. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang, het is nu te hopen dat het evenement door kan gaan.”

door Jeroen van der Veer

De klassieker moet plaatsvinden op 24 en 25 september, al is er nog altijd geen groen licht vanuit de sportbond. ,,Dat is bij veel wielerevenementen zo”, aldus Homma, die daardoor niet in paniek raakt. ,,Mocht de coronacrisis het toelaten, dan wordt hier eind september gereden.”

‘MACHTIG MOOI’ ,,We hebben met Lotto-Soudal en Jumbo-Visma al twee grote namen binnen en voormalig winnaar Dylan Groenewegen zal ook dit jaar weer door de Veenendaalse straten te bewonderen zijn. ,,Het WK is op hetzelfde moment, maar sprinters hebben daar niet veel te zoeken. Zij zullen dus, verwacht ik, naar Veenendaal komen. Dat is toch machtig mooi?”

Maar goed, corona... het is nou eenmaal iets waar iedereen rekening mee moet houden. Er bestaat nog altijd een kans dat het hele feest niet door kan/mag gaan. ,,We zijn erg enthousiast en hebben goede hoop, maar houden ook in ons achterhoofd dat het ook geannuleerd kan worden. Toch remt ons dat niet, we gaan door met de voorbereiding. Met de gemeente is goed contact en we blijven alles goed afwegen.” 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 6 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51