Afbeelding
VCV
video

VCV wint 500 euro met beweegtraining: ‘Iedereen het plezier aanbieden’

Volleybal

VEENENDAAL Met de speciaal georganiseerde ‘beweegtraining’ heeft volleybalvereniging VCV 500 euro gewonnen tijdens de ‘Week van het Sportplezier’. Toen vorig jaar deze week werd georganiseerd en VCV zag dat er speciale aandacht voor was, aarzelden ze niet. Zo’n vijftig kinderen uit de A-, B- en C-jeugd speelden meerdere spellen tijdens de beweegtraining en dat leverde ze nu een prijs op.

door Jeroen van der Veer

Op de beweegtraining werden er vier grote spellen gespeeld. Freerunning, Angry Birds XXL, The Big Ball Game en Just Dance. Een van de drijvende krachten achter deze week in Veenendaal was Jeugd-TC-lid Lotte van Hal: ,,Het was heel tof, de kinderen vonden alle onderdelen superleuk, waren super enthousiast”, laat ze op de site van de volleybalbond Nevobo weten. ,,De kinderen die het filmpje hadden gezien en zelf niet konden vroegen: ‘wanneer gaan we weer een beweegtraining doen, want ik wil ook’. Dat is leuk om te merken dat ze zo enthousiast zijn.”

Binnen de club zijn ze bezig een motorisch opleidingsmodel te implementeren en daar slagen zij goed in. Sinds 2018 is het jeugdplan vernieuwd en sindsdien is er ook een aparte team- en techniektraining. ,,We hebben daarbij ook het streven gehad om beweegtrainingen te gaan organiseren.”

Toch is hierbij plezier altijd het kernwoord, duidt Van Hal op de Nevobo-website: ,,Of je nou de top gaat halen, of dat je in een derdeklasseteam terecht komt, of bij de recreanten, dat maakt niet uit. We willen iedereen het plezier aan kunnen bieden. Kinderen worden beter als ze betere vaardigheden hebben, ook in volleybal als het vaardigheden zijn die ze buiten volleybal ontwikkelen. Jeugd is je toekomst, als je daar geen energie in steekt, valt je seniorenlijn op bepaald moment ook weg.”

Alle inzet is nu beloond met 500 euro en daarmee gaat VCV de Jeugdraad verder vormgeven en die subsidiëren. ,,We gaan jeugd betrekken bij de vrijwilligerstaken, maar ook bij het organiseren van de activiteiten. Het geld gaat vooral zitten in dat de jeugdraad samen met het bestuur en andere volwassene vrijwilligers  en de trainers-/coachlijn activiteiten gaan opstarten voor de jeugd. En dan gaan we weer een hoop nieuwe toffe dingen zien.”

Bron video: VCV

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 47 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32