Afbeelding
Ted Walker

Hockeybond trekt stekker uit huidige competitie

Hockey

VEENENDAAL De Nederlandse hockeybond heeft alle competities voor dit seizoen beëindigd, met uitzondering van de hoofdklasse. Dat besluit nam de KNHB, dat ruim 240.000 leden heeft, naar aanleiding van het gepresenteerde openingsplan van het kabinet met betrekking tot het coronavirus en de persconferenties van eerder deze maand.

,,Volgens de routekaart en het openingsplan van de overheid is de eerstvolgende datum waarop nieuwe versoepelingen kunnen worden doorgevoerd dinsdag 11 mei. Op deze routekaart ontbreekt het bovendien op de korte termijn aan het benodigde perspectief om binnen dit lopende seizoen nog competitiewedstrijden te kunnen spelen”, aldus de bond. 

,,Dat maakt dat het bondsbestuur van de KNHB de noodzakelijke voorbereidingstijd voor het opstarten van de competities voor alle teams te kort vindt om nog een eerlijke herstart mogelijk te maken en de huidige competities voor de helft uit te spelen.”

REGIONALE WEDSTRIJDEN De KNHB blijft zich er voor inzetten dat iedereen van 27 jaar en ouder zo snel mogelijk zonder beperkingen kan hockeyen. Daarnaast werkt de KNHB hard aan toestemming om (regionale) wedstrijden te kunnen spelen. Zodra de overheid dat toestaat, zal de KNHB dit voor de verenigingen organiseren, ook als het spelen van deze regionale wedstrijden is gelimiteerd tot een specifieke leeftijdsgroep dan wel regio. Op die manier wil de KNHB er zorg voor dragen dat er aanbod is voor alle teams en verenigingen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 39 minuten geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 13 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Tennisser Van de Zandschulp treft Eubanks in Madrid 20 uur geleden