Afbeelding
Timothy Petersen

Timothy Petersen nog één stap verwijderd van Olympische Spelen

Overig

VEENENDAAL Karateka Timothy Petersen heeft zich vandaag geplaatst voor het Olympic Qualification Tournament. Daarmee is de Veenendaler nog maar één stap verwijderd van deelname aan de Olympische Spelen van Tokyo, later dit jaar.

Na ruim een jaar van uitstel was vandaag eindelijk het nationaal Olympisch kwalificatie toernooi op Papendal voor Petersen. Een nationale ‘fight-off’ waarbij de winnaars Nederland zullen vertegenwoordigen bij het Olympic Qualification Tournament van 11-13 juni in Parijs. Op dit mondiale kwalificatietoernooi worden de laatste drie Olympische tickets verdeeld.

,,Om nog kans te maken op de Spelen moest ik vorig jaar overstappen van de klasse -84kg naar -75kg. Dit betekende dat ik zo’n 8 kilo lichter moest worden. Vanmiddag was ik bij de weging 74.0kg en misschien zelfs iets te scherp op gewicht”, aldus Petersen.

,,Na ruim twintig jaar topsport was vandaag op Papendal mijn belangrijkste toernooi ooit. Het kon tenslotte letterlijk mijn laatste wedstrijd zijn. En dus vocht ik alsof het mijn laatste wedstrijd was. Met als resultaat winst (4 partijen, 14 scores voor - 0 tegen) en kwalificatie voor het OQT in Parijs! Daar gaan we voor het Olympisch ticket naar Tokyo. Nog één halte...”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 7 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51