Marjolein Delno in actie, hier op archieffoto.
Marjolein Delno in actie, hier op archieffoto. KJVO

Zwemster Marjolein Delno mist EK en Olympische Spelen

Overig

VEENENDAAL Zwemster Marjolein Delno kan deelname aan de Olympische Spelen in Tokio definitief uit haar hoofd zetten. Het lukte de VZC-zwemster afgelopen weekend niet zich te kwalificeren. Ook plaatsing voor het Europees Kampioenschap, met daarbij nog een kans voor Olympische plaatsing, lukte Delno niet.

Het was voor Delno een teleurstellende kwalificatiewedstrijd in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband zwembad. De VZC-zwemster kwam in haar races geen moment in de buurt van haar persoonlijke records en dus ook niet bij de kwalificatie-eisen.

Delno deed mee aan de 100 meter vrije slag, de 200 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag. Op de vrije slag-afstanden wist Delno zich niet te plaatsen voor de A-finales. In de B-finales werd ze op de 100 meter vijfde (dertiende overall) en op de 200 meter zesde (veertiende overall). Bij de wisselslag haalde Delno wel de A-finale, daarin werd ze vierde.

Dat Delno deelname in Tokio nu mist is zuur, vooral omdat ze eind 2019 -toen nog bijna niemand van corona gehoord had- goed op koers lag. Toen zwom ze bij eerste kwalificatiewedstrijd een zeer sterke 100 en 200 meter vrije slag. Definitieve plaatsing moest vervolgens in april 2020 plaatsvinden, maar toen gooide corona roet in het eten. De EK en de Olympische Spelen werden uitgesteld en ook kwalificatiemomenten werden opgeschoven. Andere zwemsters roken (en grepen) alsnog hun kans en voor Delno pakte het niet goed uit.

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 9 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28