Afbeelding
BDUmedia

Zwemmers VZC bikkelen in de Bennekomse kou

Overig

VEENENDAAL De binnenzwembaden in Nederland zijn alweer een paar maanden gesloten vanwege de coronamaatregelen. Maar helemaal zonder water hoeven de zwemmers van VZC het niet te doen. De Veenendalers kunnen alweer een aantal weken terecht in het openluchtzwembad De Vrije Slag in Bennekom. En dat is fijn, maar soms ook flink behelpen vertelt zwemtrainer Harry Delno.

,,Gisteren trainden de zwemmers in badwater van 21 graden met een boventemperatuur van 6 graden. Desondanks zwommen zij tijdens die training tussen de 4 en 5 kilometer. Zon, gure wind, regen, hagel en sneeuw wisselden elkaar af. Als trainer stond ik langs de badrand met een dikke winterjas aan en een ijsmuts op”, zegt Delno. ,,Ik had spijt dat ik geen handschoenen droeg. De zwemmers kwamen totaal verkleumd uit het water. Net als na eigenlijk iedere eerdere zwemtraining. Het zijn bikkels hoor.”

De VZC’ers zijn blij dat ze iets in het water kunnen doen, maar uiteindelijk komt het niet in de buurt van wat ze normaal aan training doen. Delno: ,,We kunnen in Bennekom vier keer per week trainen. De trainingen zijn echter niet langer dan een uur tot vijf kwartier. Dat is afhankelijk van onder meer de boventemperatuur. Daar waar zwemmers eerder zestien uur per week in het water trainden en daarnaast nog circa twee tot drie uur land- en krachttrainingen deden is dat op dit moment maximaal vier uur zwemtraining.”

Het verlangen naar een normale situatie groeit dan ook met de dag bij Delno en zijn zwemmers. ,,Als voetbalstadions binnenkort open kunnen met duizenden fans, dan moet het toch ook mogelijk zijn om dertig tot veertig jonge sporters weer het meer verwarmde water van zwembad De Vallei in te laten duiken. Zij ontmoeten elkaar immers ook al regelmatig op school. De zwemmers en ik zijn, net als waarschijnlijk vele andere sporters en verenigingen, wel helemaal klaar met de situatie zoals die nu is.”


advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02