Afbeelding
Triatlon Veenendaal

Inschrijving voor Triatlon Veenendaal geopend

Overig

VEENENDAAL De inschrijving voor de 38e triatlon van Veenendaal is sinds donderdag geopend. Sporters die willen meedoen kunnen zich aanmelden op de website van de Admicom Triathlon Veenendaal.

De inschrijving werd eerder dit jaar uitgesteld vanwege de onzekerheid in verband met de coronamaatregelen. En hoewel er op dit moment nog steeds niet veel kan, is de inschrijving toch geopend. ,,Onze insteek is om op 28 augustus een scholieren- en jeugdtriatlonserie aan te bieden (1/16e), en series voor de 1/8e, 1/4e en OD-triatlon. We hebben goede hoop dat we dit jaar een triatlon in Veenendaal kunnen en mogen organiseren”, aldus de organisatie. 

,,Natuurlijk is de hele organisatie nog onder een groot voorbehoud vanwege coronamaatregelen. We hebben onze annuleringsvoorwaarden daar ook op aangepast, omdat we vinden dat ingeschreven triatleten zo weinig mogelijk hinder hiervan moeten ondervinden. Maar op enig moment moeten ook wij kosten gaan maken om ‘onze dag’ op 28 augustus mogelijk te maken.”

Een kwart triatlon bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 hardlopen. Bij de Olympische afstand is het zwemonderdeel 1,5 km. De achtste triatlon is opgebouwd uit 500m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. De triatlon zal weer plaatsvinden op en rond sportpark De Groene Velden.

De Veenendaalse triatlon bestaat al 38 jaar, maar de 38e editie moest vanwege de coronapandemie een jaar worden uitgesteld. Deze editie staat dus gepland op zaterdag 28 augustus 2021. De triatlon zal worden georganiseerd conform de dan geldende richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de triatlonbond.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Veenendaalse sportnieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 7 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28