Afbeelding
NK Tegelwippen

NK tegelwippen van start: Veenendaal strijdt tegen Apeldoorn

Overig

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal heeft toch nog een 'tegenstander' gevonden voor het Nederlands Kampioenschap tegelwippen. Veenendaal strijdt de komende maanden met Apeldoorn wie de meeste (tuin)tegels verruilt voor groen. Het NK ging dinsdagochtend van start. Wethouder Engbert Stroobosscher wipte de eerste Veenendaalse tegel uit de Kerkewijk.

,,In Veenendaal hebben wij duurzame ambities. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk te vergroenen, om zo een klimaatbestendige toekomst tegemoet te gaan", aldus de wethouder. ,,Het NK Tegelwippen is een ludieke manier om aandacht te vragen voor vergroenen en we gaan vol goede moed de strijd aan met gemeente Apeldoorn!”

Meer dan veertig gemeenten doen mee aan het NK tegelwippen. Veenendaal had zich ook opgegeven, maar een uitdager ontbrak er afgelopen week nog aan. ,,Helaas hebben onze buurgemeenten de sportieve uitnodiging afgeslagen", vertelde gemeentelijk woordvoerder Frank Bartelds aan RegiosportVeenendaal.nl. Nu is in Apeldoorn toch een 'tegenstander' gevonden. ,,Wij Veenendalers houden wel van een beetje competitie. Dus zet je schop klaar en wip mee", aldus de gemeente dinsdagochtend.

Het NK werd dinsdag gestart door demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen. Vervolgens gingen ook meteen wethouders in alle deelnemende gemeenten aan de slag, zo ook Stroobosscher in Veenendaal, zoals te zien is in onderstaande video.

(de tekst gaat onder de video verder)


Bron video: NK Tegelwippen

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto 'Een groen Nederland begint in je eigen tuin' slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Vorig jaar ging het alleen nog tussen Amsterdam en Rotterdam. Toen werden 95.000 stoeptegels gewipt. Dit jaar doen dus meer gemeenten mee. Het NK Tegelwippen 2021 duurt tot en met 30 september 2021.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 58 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02