Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Ted Walker

Utrecht gaat opnieuw voor de start van de Vuelta

Wielrennen

VEENENDAAL (ANP) Utrecht verwelkomt volgend jaar graag alsnog de Ronde van Spanje. De Spaanse etappekoers zou vorig jaar in Utrecht beginnen, maar dat ging als gevolg van de coronapandemie niet door. De organisatie moest toen de route aanpassen en besloot de Vuelta helemaal in Spanje te houden.

Donderdag heeft de gemeenteraad van Utrecht opnieuw de ambitie uitgesproken de start van de Vuelta in 2022 te willen huisvesten. Dit tot grote vreugde van wethouder Klaas Verschuure: ,,Vandaag heeft Utrecht koers gezet in de goede richting. We kijken er naar uit om in 2022, rond de 900e verjaardag van onze stad, de Vuelta te ontvangen en er een prachtig stadsfeest van te maken.” Hij heeft de gemeenteraad eerst wel moeten beloven dat de organisatie van dit evenement binnen budget blijft.

Of de stad ook echt de start krijgt, is nog niet duidelijk. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van de Vuelta wat de mogelijkheden zijn om alsnog de wielerwedstrijd in Nederland te laten beginnen. Vorig jaar zouden er drie etappes zijn over Nederlands grondgebied: een ploegentijdrit met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht (door onder meer Rhenen, Renswoude en Scherpenzeel) en een rit met start en finish in Breda.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02