Afbeelding
Ted Walker

Triatleet Jorik van Egdom mag dromen van Olympische Spelen

Overig

VEENENDAAL (ANP) De kans is groot dat Nederlandse triatleten op de Olympische Spelen van Tokio mogen uitkomen op de aflossing voor gemengde teams. En dat is goed nieuws voor Veenendaler Jorik van Egdom.

Wereldbond World Triathlon heeft de olympische ranking op het onderdeel afgesloten. Nederland bezet de zevende plaats, een plek die recht geeft op deelname aan de Spelen. Voorwaarde is wel dat de vier atleten uit het team op 14 juni op de individuele ranking bij de beste 140 staan.

,,Maar dat is totaal geen probleem of er moeten atleten langdurig geblesseerd raken”, stelt technisch directeur Adrie Berk van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De zevende plaats op de olympische ranking geeft Nederland bovendien vier zogenoemde quotaplaatsen (twee bij de vrouwen en twee bij de mannen) voor de individuele races in Tokio. 

Tot nu toe hebben alleen Rachel Klamer en Maya Kingma aan de individuele kwalificatie-eisen van NOC*NSF voldaan. World Triathlon sluit op 14 juni formeel de olympische kwalificatieranking en daarna worden de quotaplaatsen aan de nationale federaties en NOC’s toegewezen en gecommuniceerd.

,,Normaal gezien hadden we nog aan minimaal één olympische kwalificatiewedstrijd mee moeten doen, maar dat is dus nu niet meer aan de orde. Dit geeft voor ons zeker meer rust”, aldus Berk. ,,Het is nu eenvoudiger om onze route met hoogte- en warmtestages naar Tokio uit te stippelen.”

Rachel Klamer is met haar negende plaats de hoogst genoteerde Nederlandse op de individuele olympische ranglijst bij de vrouwen en Maya Kingma neemt de 67e plek in. Bij de mannen staat Jorik van Egdom 70e en Marco van der Stel 87e.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Veenendaalse sportnieuws?
advertentie
advertentie
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 14 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 17 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 uur geleden