Afbeelding
Sportservice Veenendaal

‘Brandbrief’ binnensporten blijft onbeantwoord: ‘Logisch, maar het wordt steeds lastiger’

Corona

VEENENDAAL (ANP) De ‘brandbrief’ die meer dan dertig binnensportbonden en belangenorganisaties onlangs naar de politiek hebben gestuurd, blijft onbeantwoord. Versoepeling van de coronamaatregelen zit er voorlopig niet in, zo maakte het demissionaire kabinet dinsdagavond op de persconferentie duidelijk. De sporthallen en -zalen blijven dicht, wat betekent dat de 6 miljoen binnensporters die Nederland vorig jaar telde nog langer stil blijven staan.

,,Gezien de huidige ontwikkelingen is dit logisch, de volksgezondheid gaat voor”, zegt directeur Marieke van der Plas van gymnastiekbond KNGU. ,,We zullen dus nog even moeten volhouden. Natuurlijk willen we, zodra dit veilig kan, heel graag weer naar binnen. Daar blijven wij op de achtergrond aandacht voor vragen.”

STEEDS LASTIGER Vrijdag staat weer een overleg op het programma tussen de sportbonden en koepelorganisatie NOC*NSF. De vooralsnog onsuccesvolle lobby om de binnensporten weer te openen, komt dan ter sprake. ,,Nog altijd zien we dat clubs met een enorme hoeveelheid creativiteit buiten en online met hun leden aan de slag gaan. Maar toch merken we ook dat de situatie steeds lastiger wordt”, zegt Van der Plas. ,,De binnensport staat inmiddels al lange tijd stil en niet voor iedere club of iedere groep zijn er mogelijkheden om buiten te sporten. Gelukkig zijn er vanuit de rijksoverheid verschillende steunmaatregelen om clubs financieel te compenseren waar dat nodig is.”

PERSPECTIEF De ruim dertig betrokken bonden stuurden vorige week een brief naar de politiek, waarin ze om meer perspectief vragen voor de sporters die zij vertegenwoordigen. Volgens de bonden is het aantal binnensporters als gevolg van de coronacrisis geslonken van 6 naar 4 miljoen. Alleen voor topsporters geldt een uitzondering op het verbod om binnen te sporten.

,,De unieke sportinfrastructuur van Nederland staat op het spel”, zegt algemeen directeur Guido Davio van volleybalbond Nevobo. ,,Het is heel belangrijk dat er weer leven komt in de binnensportverenigingen, juist ook met het oog op volgend seizoen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 6 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 7 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51