Afbeelding
Pixabay

‘Niet logisch dat sportscholen dicht moeten blijven’

Corona

VEENENDAAL (ANP) ,,Het is niet logisch dat sportscholen dicht moeten blijven, veel bewegen is goed voor de weerstand en beschermt dus tegen het coronavirus.” Dat zegt Ronald Wouters, algemeen directeur van sportscholenbranche NL Actief. Volgens Haagse bronnen ziet het kabinet momenteel geen ruimte om coronamaatregelen te versoepelen.

Vanavond is een persconferentie met demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Maatregelen die op tafel lagen, waren onder meer het afschaffen van de avondklok, het deels weer openen van het hoger onderwijs, het openen van terrassen rond Pasen en meer ruimte voor de detailhandel. Ingewijden benadrukken dat er op de langere termijn wel meer perspectief is. Dat zou mogelijk halverwege mei of begin juni zijn.

ESSENTIEEL Sportscholen zijn al meer dan zeven maanden (gedeeltelijk) op slot. ,,Je krijgt geen betere weerstand van een biertje of een bitterbal op het terras”, zegt Wouters over de eerder aangekondigde mogelijke versoepelingen. ,,Bewegen is het medicijn, maar dat wordt nog niet erkend door de overheid.” De fitnessbranche wil als essentieel worden gezien. Een petitie hiertoe heeft tot nu toe 70.000 handtekeningen opgeleverd.

Bewegen is het medicijn, maar dat wordt nog niet erkend door de overheid

AFSTAND Minister Tamara van Ark, die over sport gaat, zei eerder dat het aantal mensen dat naar sportscholen gaat zo groot is, dat dat op zich een risico is voor contacten. Volgens NL Actief is dat geen probleem omdat er in Nederland een fijnmazig netwerk is van sportscholen, zodat mensen niet ver hoeven te reizen. ,,Daarnaast kunnen we op locatie 1,5 meter afstand houden en werken we met tijdslots”, aldus Wouters. Sinds de tweede lockdown van half december zitten drie miljoen leden stil.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 21 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45